Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: İçerisinde bulunduğu toplum için yaşayan, üreten, ahlaka ve kültürel mirasa sahip çıkan öğrenciler yetiştirmek...

Misyon: Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, ahlaklı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişime açık, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Gekmo Matematik Olimpiyatları Kocaeli 2.liği, Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatları Finali, Tales Matematik Uygulamaları Sınavı Finali, Hippo Dil Olimpiyatları Finali, Arapça Şiir Okuma Yarışması (2018-2019) Kocaeli 1.liği, Arapça Şiir Okuma Yarışması (2017-2018) Kocaeli 2.liği, Hafızlık Yarışması (2017-2018) Kocaeli 1.liği, Hafızlık Yarışması (2019-2020) Kocaeli 1.liği

Pansiyon Bilgileri: 4 Kişilik modern odalar, dinlenme alanları, cep sinema, spor salonu, mescit, vb.
Yabancı Dil: İngilizce, Arapça
Servis Bilgisi: Darıca-Gebze-Çayırova servis imkanı mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Lise: Taban % 13, Tavan % 3
Sportif Etkinlikler: Voleybol, Basketbol, Batminton, Yüzme, Airobik, Dart, Masa Tenisi vb.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK Bilim Fuarı, Liseler Arası Proje Yarışması, Kimya Bilim Olimpiyatları, Robotik Kodlama, Tales Matematik Olimpiyatları, Kanguru Matematik Olimpiyatları vb.
Proje Çalışmaları: Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı "Destanlara Sığmayanlar Projesi", Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı "Gönülden Sesler Projesi" e-Twinning Projesi, K1-K2 erasmus Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: e-Twinning Projesi, K1-K2 erasmus Projesi
Kontenjan Bilgileri: Ortaokul: 96, Lise: 90